Az gyári alkatrészek választásának fontossága a targoncák számára

A targonca üzemidejének maximalizálása alapvető fontosságú. Mivel számos vállalatnál nő a kereslet, a targoncáknak is robusztusnak és erőteljesnek kell lenniük, hogy teljesíteni tudják az egyre csak növekvő igényeket. Ez különösen igaz a gyógyszer- és élelmiszeripari vállalatokra, amelyek jelenleg példátlan kereslettel néznek szembe.

 

 

Bár a targonca hosszú élettartamához számos tényező járul hozzá, a targoncához választott alkatrészek jelentős hatással vannak a targonca üzemidejére.

Az új targoncaalkatrészek kiválasztásakor két fő választási lehetősége van: OEM/gyári alkatrészek vagy utángyártott alkatrészek. Bár sokakat vonz a gyakran olcsóbb árcédula, az utángyártott alkatrészek választása költséges döntésnek bizonyulhat. Jelen rövid cikkünkben bemutatjuk, miért teljesítenek az OEM alkatrészek mindig jobban, mint az utángyártott társaik.

 

Sérülés elkerülés

Az utángyártott targoncaalkatrészekkel az a probléma, hogy nem garantálható a minőségük. Ennek eredményeképpen sok esetben, a nem megfelelő gyártási minőség miatt, kárt okozhatnak a targonca más alkatrészeiben, így jelentősen növelve a targonca karbantartási költségeit.

Így, bár az utángyártott targoncaalkatrész kezdeti ára olcsóbb lehet, a kapcsolódó károk kijavításából eredő teljes költség végül sokkal drágábbá teheti a szervizelést, mint egy OEM vagy gyári alternatíva.

 

Az állásidő minimalizálása

Ha egy targonca nem üzemel, az komoly hatással lehet a termelékenységre és a hatékonyságra. Ezért az állásidő minimalizálása alapvető fontosságú a zökkenőmentes és optimálisan működő üzemeltetéshez.

Ha egy targonca meghibásodik, fontos, hogy OEM vagy gyári alkatrészt válasszon. Az OEM és gyári targoncaalkatrészek teljesítmény tekintetében jelentős mértékben felülmúlják az alternatíváikat, ami kevesebb meghibásodást és lényegesen rövidebb állásidőt jelent. Mivel az utángyártott alkatrészek minőségét nem lehet garantálni, ezért nem lehet meghatározni, hogy meddig lesznek üzemképesek a targoncába szerelésük után.

Az gyári alkatrészeket úgy tervezték, hogy minden szinten illeszkedjenek magához a targonca típushoz, és teljesítményük és tartósságuk tesztelt, így csökkentve a targonca meghibásodásának esélyét és minimalizálva az állásidőt. Az OEM alkatrészeket már a termékfejlesztés korai szakaszában figyelembe veszik, és gondosan tervezik őket, hogy tökéletesen összhangban működjenek együtt a targonca többi alkotóelemével.


Garancia

Az OEM és gyári alkatrészek nagyszerű tulajdonsága, hogy gyakran garanciával rendelkeznek, amit a gyártó biztosít. Ez garantálja a minőséget, ugyanakkor fedezi az új alkatrész beszerzésének költségeit, ha az bármilyen oknál fogva meghibásodna.

A nem gyári alkatrészek nem mindig rendelkeznek garanciával, így előfordulhat, hogy az gyári alkatrész meghibásodása esetén az üzemeltetőnek jelentős önerő felhasználásával kell finanszírozni a hibás alkatrészek pótlását.

 

Alkatrészek elérhetősége

Az OEM alkatrészgyártók valószínűleg jelentősebb elosztóhálózattal rendelkeznek, és az alkatrészek nagyszerű rendelkezésre állásával mindig képesek azok gyors pótlására; legalábbis ez igaz a Cat® Lift Trucks vállalatra. Büszkék vagyunk a 97%-os alkatrész elérhetőségünkre, mellyel piacvezető gyorsasággal vagyunk képesek targoncáját karbantartani vagy szükség esetén szervizelni.

Európai piacunkat egy belgiumi alkatrészraktárunkból, és szükség esetén online hozzáféréssel biztosított más központi raktárainkból (Egyesült Államok, Szingapúr és Japán) bármikor képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan eljuttatni a szükséges targoncaalkatrészek a forgalmazóinkhoz. Ez azt jelenti, hogy bárhol is legyen Ön, szerelőink a lehető legrövidebb időn belül el tudják juttatni Önhöz a szükséges alkatrészt, hogy targoncája állásidejét a lehető legjobban csökkentsük.

 

Hitelesség

Ha OEM vagy gyári alkatrészt vásárol, biztos lehet benne, hogy az megfelel az gyári specifikációnak. Ez azt jelenti, hogy targoncája továbbra is ugyanúgy fog működni, mint a szervizelés előtt, és az új alkatrész garantáltan megfelel majd az elvárásoknak.

 

Cat® targoncaalkatrész szerviz

Amikor targonca vásárlásáról van szó, a döntésnek nem szabad csak az árra és a termékjellemzőkre korlátozódnia. A vásárlási döntés szerves és ugyanilyen fontos részét kell képeznie a gyártónak az átfogó értékesítés utáni támogatási csomag nyújtására vonatkozó képességének. Ez magában foglalja a targoncaalkatrész-ellátási képességüket is.

Ha Cat targoncaalkatrészt vásárol, biztos lehet benne, hogy az gyári tervezési szabványnak megfelelő, kiváló minőségű anyagokból készült. Az gyári Cat targoncaalkatrészek teljes cserekompatibilitást garantálnak, és ugyanolyan tartóssági és megbízhatósági szabványokkal rendelkeznek, mint az gyári alkatrészek.

 

Ha többet szeretne megtudni Cat targoncáinkról, akkor vegye fel bátran kapcsolatot velünk telefonon vagy emailben.

További hírek

Hírlevél