Megoldások a nehéz emelési kihívásokra a Cat®Lift Trucks-tól

Pontosan szabályozott Cat® targoncateljesítmény a nagy rakományokhoz.

Ha nehéz terheket kell kezelnie, mit kell keresnie egy targoncában? A Cat® Lift Trucks összefoglalja a nagy teherbírású ellensúlyos targoncák alapvető tulajdonságait.

Mint minden targoncánál, itt is fontos a teljesítmény, a gazdaságosság, az ergonómia és a biztonság. Az Ön targoncájának a nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokban is bírnia kell a terhelést. A nagy terhek kezelése során a prioritások közé tartoznak:

 

  • Teljesítmény - legyen elegendő a nehéz terhek gyors felemeléséhez
  • Robusztusság - az oszlopok és egyéb alkatrészek ellenállnak a terhelésnek, minimális csavarodás és kilengés mellett.
  • Alacsony súlypont - ami a robusztus oszlopokkal együtt növeli a stabilitást és a maradék teherbírást.
  • Pontos vezérlés - lehetővé teszi a járművezetők számára a rakományok pontos elhelyezését, zökkenőmentes emelését és leengedését, a stabilitás fenntartását és a nehéz rakományok leborulásának elkerülését.

A mai Cat® elektromos ellensúlyos targoncák mindezeknek az igényeknek megfelelnek. Számos olyan munkahelyen veszik át a vezetést, ahol korábban a gázüzemű és dízel targoncák domináltak. A kiváló minőségű Cat belső égésű motorok továbbra is rendelkezésre állnak, ha szüksége van rájuk, vagy ha jobban kedveli őket, de az elektromosság számos előnnyel jár. Nehéz emeléseknél különösen fontos a pontos vezérlésük.

 

A nagy kapacitású targoncák precizitásának segédeszközei

Vegyük például a Cat EP40-55(C)N(H) 4,0-5,5 tonnás elektromos ellensúlyos targoncák néhány nehéz emelési technológiáját.

 

Responsive Drive System (RDS)

Responsive Drive System (RDS) rendszerünk a vezető viselkedésére reagálva folyamatosan módosítja a hidraulikai és a menetdinamikai jellemzőket. Figyelemmel kíséri a pedálok és a hidraulikus vezérlés sebességét, és alkalmazkodik a változó igényekhez. Ennek eredményeként minden mozgás, megállás és indítás zökkenőmentes. A vezető a lehető legjobb felhasználói élményt élvezi, miközben a rakomány stabil marad.

 

SmoothFlow hidraulikus rendszer

A nagy kapacitású targoncák a legkülönbözőbb terhek és súlyok kezelésére alkalmasak. A hagyományos targoncáknál a különböző súlyú terhek kezelése során az emelési viselkedés jelentősen eltér. Ez megnehezíti a vezető számára a teher egyenletes és pontos mozgatását. SmoothFlow hidraulikus rendszerünkkel a teher súlyát érzékeljük, és automatikus beállításokat végzünk. A súlytól függetlenül az oszlop és a villa minden művelete gyors, sima és pontos. Hasonlóképpen, a rendszer beállítja az egyenletes teljesítmény fenntartását, amikor két vagy több hidraulikus funkciót használnak egyidejűleg.

 

A Cat targoncák automatikus hidraulikus vezérlésű beállítást használnak.

Nagyobb emeléseknél nagyobb az esélye az oszlop kilengésének és a pontosság elvesztésének. A Cat targoncák automatikus hidraulikus vezérlőhangolást alkalmaznak az ilyen hatások kiküszöbölésére. Ez a funkció akkor aktiválódik, ha az emelési magasság meghaladja a 2,5 métert, vagy a választott árbocra jellemző más értéket. Korlátokat alkalmaz a hidraulikára és a haladási sebességre, hogy minden mozgás egyenletes maradjon. Egy másik segítség a passzív lengésszabályozás, amely főként 3,0 méter felett alkalmazható. Ez lehetővé teszi, hogy az oszlopok billenési erőit a targonca alváza elnyelje.

 

Egyéb nehéz anyagmozgatási szempontok

A Cat targoncáknál az ergonómia mindig prioritást élvez. Például a legújabb ujjbegy vezérlésű karok - vagy ha úgy tetszik, joystickok - precíz és könnyed anyagmozgatást tesznek lehetővé. A nehéz rakományok elég nagyok lehetnek ahhoz, hogy befolyásolják a vezető kilátását, ezért a jó körkörös kilátás létfontosságú. A tervezők ezt a Cat emelőtargoncáknál az oszlopokra, a felső védőburkolatra és a targonca teljes formájára - beleértve az ellensúlyt is - fordított gondos odafigyeléssel érik el.

A gyors, de biztonságos és pontosan szabályozott mozgás érdekében, gyakran szűk helyeken, a Cat elektromos targoncák agilis összkerékkormányzással rendelkeznek, +100⁰ hátsó fordulótengellyel. Automatizált biztonsági segédeszközeik közé tartozik az intelligens kanyarvezérlés, amely optimalizálja a kanyarsebességet. Eközben különböző villahosszúságok, valamint villapozicionálók, oldalmozgatók, bilincsek és egyéb adapterek is választhatók. Ezek a targonca specifikációját az Ön alkalmazásához igazítják, és tovább biztosítják, hogy a nehéz rakományok szilárdan a helyükön maradjanak.

 

Oldalunkon a teljes Cat elektromos ellensúlyos targonca választék megtekinthető - beleértve a nagy teherbírású, 4,0-5,5 tonnás Cat modelleket és a 6,0-12,0 tonnás Cat nehéz elektromos modelleket.

További hírek

Hírlevél