A TARGONCÁK VILLAMOSÍTÁSÁNAK NÖVEKVŐ ELŐNYEI

A TARGONCÁK VILLAMOSÍTÁSÁNAK NÖVEKVŐ ELŐNYEI

Fontolgatja, hogy dízelről vagy PB-gázról elektromos ellensúlyos targoncára vált?

 

Hagyományosan a belső égésű motoros targoncák voltak a nyilvánvaló választás az erő és a tartósság miatt. Ma már a legjobb elektromos alternatívák képesek felvenni a versenyt a teljesítményükkel, miközben ellenállnak a zord körülményeknek. A korábban a motoros targoncák által dominált alkalmazásokban most már élvezheti az elektromos technológia számos előnyét.

Az elektromos targoncák egyik fő előnye és jellemzője az egyszerű diagnosztika és hibaelhárítás.

Természetesen egyes munkahelyeken az elektromos üzemre való áttérés törvényi kötelezettség. A zárt helyiségekben a kipufogógáz-kibocsátásra vonatkozó szabályok egyre szigorodnak. Az is előfordulhat, hogy a szervezet szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére irányuló szabályozási nyomással kell szembenéznie. Ugyanakkor az olyan zöld ösztönzők, mint a kormányzati támogatások és az adómegtakarítások is ösztönözhetik Önt a váltásra. A környezeti felelősség tudatosítása - valamint az ügyfelek érdeklődése a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége iránt - egy másik szempont.

De van egy másik jó ok is arra, hogy elektromosra váltson: növeli a nyereségét. Amint az alábbiakban látni fogja, az elektromos targoncáknak fontos gyakorlati és termelékenységi előnyei vannak. Emellett csökkentik a teljes üzemeltetési költséget (TCO).

 

Mit tehetnek Önért az elektromos targoncák?

 

1. Környezetbarát működés

Az elektromos targoncák egyik legnagyobb előnye a nulla károsanyag-kibocsátás. A kipufogógázok hiánya tisztább levegőt biztosít a munkahelyen, és hozzájárul a munkavállalók egészségének megőrzéséhez. Ha a szükséges villamos energiát megújuló forrásokból nyerik, a teljes szén-dioxid-kibocsátás is jelentősen csökkenhet.

 

2. Magas energiahatékonyság

Az elektromos targoncák rendkívül energiahatékonyak. Az új generációs motorok és vezérlők, mint az elektronikus mágneses fékek és a LED-es világítás, jelentősen csökkentik az energiafogyasztást. A lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok nagyobb teljesítményt és hatékonyságot biztosítanak.

 

3. Alacsonyabb karbantartási költségek

Kevesebb mozgó alkatrészük miatt az elektromos targoncák karbantartási költségei alacsonyabbak. A gyors és egyszerű szervizelés csökkenti az állásidőt és a karbantartási kiadásokat. A Li-ion akkumulátorok hosszabb élettartamúak és könnyen tölthetők, így tovább csökkentik a költségeket.

 

4. Magasabb viszonteladási érték

Az elektromos targoncák általában magasabb maradványértékkel rendelkeznek a könnyebb karbantartás és a kisebb számú kopó alkatrész miatt. A kereslet növekedésével ezek az értékek tovább emelkedhetnek.

 

5. Erőteljes teljesítmény

Az elektromos targoncák ma már képesek versenyezni a belső égésű motoros targoncák teljesítményével. Intelligens rendszerek, mint például a Cat® Lift Trucks PowerBurst rendszere, extra nyomatékot biztosítanak, ha szükséges.

 

6. Beépített intelligencia

Az elektromos targoncák kifinomult elektronikával és intelligens vezérléssel rendelkeznek, amelyek optimalizálják a vezetési pontosságot, stabilitást és a rakománykezelést. A Cat SmoothFlow hidraulikarendszer pontos és egyenletes vezérlést biztosít.

 

7. Testreszabhatóság

Az elektromos targoncák lehetővé teszik a különböző vezetők és feladatok igényeihez igazított teljesítménymódok programozását. Az üzemmód-választás és a testre szabott beállítások növelik a hatékonyságot és a termelékenységet.

 

8. Fokozott biztonság

Az elektromos targoncák pontos vezérlése és az automatikus biztonsági segédeszközök, mint az automatikus rögzítőfék és a visszagurulásgátló funkció, növelik a biztonságot és csökkentik a balesetek kockázatát.

 

9. Kiváló manőverezhetőség

Az elektromos targoncák sima és mozgékony manőverezése, valamint a dupla motoros rendszerek és a 360°-os kormányzás nagyobb fordulékonyságot biztosítanak.

 

10. Ergonomikus és kényelmes

Az elektromos targoncák csendes és alacsony rezgésszintű működése csökkenti a vezető fáradtságát és stresszét, javítva ezzel a munkakörülményeket.

 

11. Alacsonyabb teljes üzemeltetési költség (TCO)

Az elektromos targoncák alacsonyabb üzemeltetési költségekkel rendelkeznek, mivel kevesebb energiafogyasztást, alacsonyabb karbantartási költségeket és hosszabb élettartamot kínálnak. Ezek a tényezők hozzájárulnak a teljes üzemeltetési költségek (TCO) csökkentéséhez, miközben növelik a termelékenységet és a nyereséget.

 

Összefoglalás

A fenti szempontokat figyelembevéve, jó befektetés lehet elektromos targoncára váltani

Egy jó elektromos targonca a kiváló manőverezőképességének, irányíthatóságának és pontosságának köszönhetően növeli a termelékenységét, miközben alacsonyabb üzemeltetési költségekkel is rendelkezik. Ellenőrzött teljesítménye az automatizált biztonsági segédeszközökkel együtt csökkenti a költséges balesetek és a munkaidő-kiesés kockázatát. Eközben ergonómiája és kényelme segít minimalizálni a betegszabadságokat.

 

További hírek

Hírlevél