Növelje anyagmozgatási termelékenységét és csökkentse költségeit

Maximalizáljon minden elektromos targonca előnyt, növelje anyagmozgatási termelékenységét és csökkentse költségeit!

 

Átállt már dízelről vagy PB-gázról elektromos targoncára? Vagy még gondolkodik rajta? Akárhogy is, a Cat® Lift Trucks néhány fontos tanáccsal segít a következő targonca kiválasztásában.

A nagy teljesítményű és tartós elektromos targoncák egyre nagyobb teret hódítanak - még azokon a munkahelyeken is, ahol korábban a belső égésű motoros targoncák domináltak. Számos előnnyel járnak, amelyek magasabb termelékenységet és alacsonyabb költségeket ígérnek az Ön vállalkozásának. Ezen előnyök kiemelése érdekében vizsgáljunk meg részletesen egy elektromos targoncát.

A Cat® EP40-55(C)N(H) 4,0 és 5,5 tonna közötti, 80V-os sorozatú Cat® EP40-55(C)N(H) targoncáinkat vesszük alapul. Ezekkel a nagy teherbírású targoncákkal minden elektromos előnyt maximalizáltunk. Ugyanezeket a tulajdonságokat és hasonló specifikációkat kisebb* elektromos targoncáinkban is megtalálhatja. (*2,5-3,5 tonna 80V; 1,6-2,0 tonna 48V 4 támaszú; 1,4-2,0 tonna 48V 3 támaszú).

 

1. A fenntartható választás

Mint minden elektromos targonca, a miénk sem bocsát ki káros kipufogógázokat, részecskéket vagy CO2-t. Alacsony energiafogyasztásuk egy további környezetvédelmi bónusz. A nagyfokú tartósság - kevesebb kopó alkatrésszel - szintén csökkenti a bolygóra gyakorolt hatásukat. Ez azért van, mert kevesebb anyagot és energiát használnak fel a pótalkatrészek gyártásához.

 

2. Alacsonyabb energiaszámlák

A 4,0-5,5 tonnás, 80V-os elektromos targoncáink a legjobbak a kategóriájukban energiahatékonyság szempontjából. Minden egyes töltéssel tovább működnek, mint a kevésbé hatékony versenytársak. Töltésük pedig kevesebbe kerül, mint egy belső égésű motoros targonca tankolása. Az ECO üzemmód kiválasztásával a fogyasztás még alacsonyabb. A legnagyobb hatékonyság érdekében pedig lítium-ion (Li-ion) akkumulátorokat választhat.

 

3. Kevesebb karbantartás

Az elektromos targoncák egyik jellemző előnye az egyszerű csatlakoztatható diagnosztika és hibaelhárítás. Ez azt jelenti, hogy a hibák hamarabb észrevehetők és könnyen javíthatók, mielőtt komolyabb károk keletkeznének. A legújabb fedélzeti multifunkciós kijelzőegységünkkel a járművezetők és a technikusok folyamatosan tájékozottak a targonca állapotáról és igényeiről.

 

A szervizeléshez és javításhoz való gyors és könnyű hozzáférés tovább segít a karbantartási idő és költségek minimalizálásában. Az akkumulátorral kapcsolatos karbantartás olyan kérdés, amelyet az elektromos targonca használóinak figyelembe kell venniük. A Li-ion akkumulátorok esetében ez minimális. A Li-ion technológia gyors alkalmi töltést is lehetővé tesz, így a targonca akkumulátorcsere nélkül is üzemben maradhat. A szünetekben egyszerűen csatlakoztassa a legközelebbi töltőhöz. Egy gázpalack cseréje több időt és erőfeszítést igényel, ahogy az is, hogy el kell hajtani egy kúthoz, és dízelüzemanyagot kell tankolni.

 

Az ólom-sav akkumulátorok esetében is a 4,0-5,5 tonnás targoncáink időtakarékos lehetőségeket kínálnak, többek között: egy ellenőrzőnyílást a gyors ellenőrzéshez és vízfeltöltéshez; egy gyorscsatlakozós hozzáférési pontot a töltéshez; és a gyors oldalirányú cserékhez szükséges felszerelést. Fontos, hogy az elektromos targoncák kevesebb mozgó alkatrészt kell karbantartani és rendszeresen cserélni. Ami pedig az akkumulátorcserét illeti, a Li-ion sokkal hosszabb élettartamot biztosít.

 

4. Tartós érték

Nagyrészt a könnyebb karbantartásnak és a kevesebb kopó alkatrésznek köszönhetően az elektromos targoncák általában magasabb maradványértékkel rendelkeznek. A használt elektromos targoncák iránti növekvő vásárlói kereslet is ezt tovább fokozza. A Cat targoncák robusztus felépítése és híres minősége egy másik vonzó tényező a használt piacon. Márkánk hírnevének megőrzése érdekében különös figyelmet fordítunk az elektromos targoncák kulcsfontosságú alkatrészeinek tömítésére és védelmére.

 

5. Teljesítmény és sebesség

A Cat elektromos targoncák, amelyekre itt fókuszálunk, teljesítmény és sebesség tekintetében minden bizonnyal vetélytársat jelentenek a belsőégésű targoncáknak. Legújabb, magas fordulatszám-tartományú motorjaink pontosabb gyorsításvezérlést biztosítanak, és alacsony fordulatszámon nagyobb nyomatékot termelnek. Ami még jobb, hogy teljesítményük intelligensen beállítható az Ön igényeinek megfelelően. Erre jó példa a PowerBurst funkciónk. Ez azokra az esetekre való, amikor extra nyomatékra van szüksége. Szüksége lehet rá, hogy fenntartsa a lejtmenet sebességét, vagy hogy nagyot gyorsítson. Az is előfordulhat, hogy egyidejűleg nehéz terhet szállít. Ezekben a pillanatokban a PowerBurst automatikusan bekapcsol, hogy növelje a teljesítményét.

 

6. Intelligens hajtásvezérlés

A kifinomult elektronika és az intelligens vezérlés lehetővé teszi az elektromos targonca tervezői számára, hogy sokkal jobb felhasználói élményt teremtsenek. Az eredmények közé tartozik a nagyobb vezetői elégedettség, teljesítmény és termelés. Az EP40-55(C)N(H) termékcsaládunk számos intelligens hajtásfunkcióval rendelkezik. A Responsive Drive System (RDS) például folyamatosan alkalmazkodik a targonca teljesítményjellemzőihez. Ezt úgy teszi, hogy figyeli és azonnal reagál a vezető pedálkezelési sebességének változásaira. A sofőrök szerint a targonca úgy tűnik, mintha minden pillanatban tudná, hogyan akarják, hogy viselkedjen. Az RDS emellett minden mozgást, elindulást és megállást zökkenőmentessé tesz. Az intelligens kanyarvezérlés automatikusan és simán beállítja a targonca kanyarodási sebességét, és minimalizálja az oldalirányú erőket. Ez megakadályozza a nem biztonságos kanyarodást és fenntartja a stabilitást. A termelékenység szempontjából ez azt jelenti, hogy a targonca vezetője magabiztosan, a kanyarodási szögnek megfelelő maximális biztonságos sebességgel kanyarodhat. Az adaptív kormányzás egy másik automatikus segítség a kényelem, az irányíthatóság és a stabilitás érdekében. A targonca haladási sebességének megfelelően állítja be és optimalizálja a kormánymű áttételét és erejét.

 

7. Intelligens rakománykezelés

Az RDS rendszerünk a targoncavezető hidraulikus vezérlés működtetési sebességére is reagál, hogy optimalizálja az oszlop viselkedését. Ezenkívül ezek a targoncák a terhelésérzékelő SmoothFlow hidraulikarendszerünkkel rendelkeznek. Ez a rendszer automatikusan alkalmazkodik a különböző terhelési súlyokhoz, és minden oszlop és villaműveletet simán, pontosan és következetesen tart. Ugyanez a konzisztencia akkor is megmarad, ha két vagy több hidraulikus funkciót használnak egyidejűleg. Eközben az automatikus hidraulikavezérlő hangolás segít az oszlop és az alváz mozgásának egyenletes szinten tartásában, ha az emelés körülbelül 2,5 méter felett történik. E magasság felett korlátozza a hidraulikus és a haladási sebességet. A passzív lengésszabályozás elnyeli az oszlop billenő erőit az alvázba a nagyobb emelések során.

 

8. Programozható teljesítmény

Az elektromos targoncatechnológia széles lehetőséget biztosít a teljesítményjellemzők programozására. Ez lehetővé teszi, hogy a targoncákat az egyes vezetők és feladatok igényeihez igazítsa. A nálunk elérhető egyik lehetőség az előre beállított ECO és PRO üzemmódok közötti egyszerű váltás. Alternatívaként teljesen testre szabott beállításokat is alkalmazhat a paraméterekre, beleértve az emelési, süllyesztési és haladási sebességeket.

 

9. Automatizált biztonság

A targonca vezetése és a rakományok kezelése során a pontos vezérlés létfontosságú a biztonság szempontjából. Az elektromos technológia itt is további képességeket biztosít. A 6., 7. és 8. fejezetek segítségével maximalizáltuk a pontosságot és a vezérlést az itt bemutatott elektromos targoncákban. Egy másik segítség az elektronikus differenciálzárunk, amely maximalizálja a tapadást csúszós felületeken. Az egyéb alapfelszereltséghez tartozik még a lejtmeneti rögzítőfék (Hill Stop) és az automatikus rögzítőfék. Az extra biztonság érdekében jelenlétérzékelő rendszert (PDS) szerelünk fel. Ez minden hidraulikus és meghajtó funkciót kikapcsol, ha a vezető nem megfelelően ül. Az opcionális extrák között szerepel egy intelligens tolatójelzőt is.

10. A tökéletes mozgékonyság

Az elektromos targoncák nagyon precíz és érzékeny kormányrendszerrel rendelkeznek, amely a manőverezést zökkenőmentessé és mozgékonnyá teszi. A 4,0-5,5 tonnás termékcsaládunk az OmniTurn összkerékkormányzással ezt egy újabb szintre emeli. Jobb tapadást, simább fordulást és verhetetlen mozgékonyságot biztosít. A hátsó tengely több mint 100 fokot képes elfordulni, ami azonnali oldalirányú kanyarodást tesz lehetővé anélkül, hogy a kezdeti hátramenetre szükség lenne. Operátoraink szerint olyan érzést biztosít a targonca, mintha egy sokkal kisebb modellt vezetnének.

 

11. Produktívabb sofőrök

A targonca zaja és rezgése miatt a járművezetők fáradtnak, stresszesnek érezhetik magukat. Ez rossz hatással van a morálra és a termelékenységre. Az egyik különbség, amit az emberek azonnal észrevesznek, amikor elektromos targoncára váltanak, az a csendesség, a simaság és az alacsony rezgésszint. A 4,0-5,5 tonnás modelljeink erre az előnyre építenek, a piacvezető SilentRun+ hidraulikaszivattyúkkal. A csendes meghajtóegységek és más alacsony zajszintű technológiák tovább fokozzák a kényelmet.

12. Növekvő haszon

A nyereség növeléséhez csökkentenie kell a költségeket, növelnie kell a teljesítményt, vagy - ideális esetben - mindkettőt meg kell tennie. Ezt éri el a fent felsorolt 11 kulcsfontosságú előny révén. Az elektromos üzemre való áttéréssel folyamatosan pénzt takaríthat meg - ami alacsonyabb TCO-t (teljes tulajdonlási költség) eredményez. Amint azt már leírtuk, kevesebbet fog költeni a targonca működtetésére, karbantartására és javítására. És kevesebb lesz az állásidő is. Targoncája hosszú élettartamú lesz, és jó viszonteladói értéket fog tartani. Kiváló manőverezőképessége, irányíthatósága és pontossága növelni fogja termelékenységét. Ugyanezek a tényezők az automatizált biztonsági segédeszközökkel együtt csökkentik a költséges balesetek és a kieső munkaidő kockázatát. Végül, de nem utolsósorban, ergonómiája és kényelme hozzájárul a betegszabadságok minimalizálásához és a járművezetők motiválásához.

További hírek

Hírlevél